Activiteit

Film "Griefwalker" and Talk Stephen Jenkinson

donderdag 24 mei 2018 , 19:00 - 21:30 uur

"Griefwalker" is een film van Stephen Jenkinson rond het thema "wijs sterven". 

‘Dit is het dilemma’ zegt Stephen Jenkinson tegen zijn luisterend publiek in de documentaire ‘Griefwalker’; ‘De manier waarop we pijn en symptomen gingen aanpakken zou het wondermiddel zijn en betekenen dat mensen op een goede manier kunnen sterven. Maar wat gebeurde er vervolgens? Mensen zijn aan het sterven; hun pijn is onder controle; de symptomen zijn weggewerkt; maar wat is het nu dat je in de ogen van deze mensen ziet terwijl ze aan het sterven zijn?

Vervolgens toont de documentairemaker de mensen in het publiek die in afwachting naar Stephen Jenkinson kijken, die hen gaat vertellen waar het dilemma zit. Terwijl ik door het raam van mijn computer meekijk, betrap ik mezelf erop dat ik precies hetzelfde doe; dat ik me afvraag wat het dilemma is. Immers, ‘goed sterven’ is toch precies datgene wat de mens van vandaag de dag wil? Mis ik iets? Even later blijkt dat inderdaad zo te zijn.

De film wordt getoond in het kader van #nationaledagaandachtvoorsterven. De film en het gesprek met Stephen Jenkinson zijn in het Engels.

Kijk voor meer blogs en trailers op de website LiveWellDieWise

Locatie
Plein Theater
Kosten toelichting
Zie Eventbrite link
Doelgroep
Alle volwassenen

Illustration
 
Deel dit: