Activiteit

Klassiek voor jou - met Nora Fischer, Cello 8tet Amsterdam, Peter Gregson

donderdag 25 oktober 2018 , 19:30 - 22:30 uur

Universal Music organiseert: Wat betekent klassiek voor jou? Nora Fischer, het Cello Octet Amsterdam en cellist Peter Gregson vertolken hun visie op deze vraag op donderdag 25 oktober in Q.

Fischer weet vooral wat ze niet wil als ze denkt aan optreden. Voor haar geen ‘moetje’ voor een matig geïnteresseerde zaal met een uitvoering die iedereen al kent. Avontuurlijke programmering, daar leeft ze van op. Ze is daarom al vanaf de start van haar carrière als een ware ‘husseldiva’ bezig om klassieke muziek te herinterpreteren en te herstructureren. 


Componisten van zowel vroeger als nu inspireren haar om te experimenteren. Die eigenzinnigheid slaat aan. Gelauwerde componisten als Louis Andriessen en Michel van der Aa – ook niet bang voor een experiment – schreven composities voor Fischer. Buitenlandse grootheden als Steve Reich en David Lang voegden zich eveneens toe aan Nora’s portfolio. Waarom deze componisten voor haar vallen? Fischers stem is beheerst, subtiel en heeft een aangename zwoele ondertoon. Tijdens deze show zal Fischer het programma FOLK zingen. Hierin wordt ze begeleid door pianist Daniël Kool.

Cello Octet Amsterdam zal hun visie op klassieke muziek ook vertolken. “Acht topcellisten… Totale technische perfectie, intensiteit en kleurrijke interpretatie”, aldus het beeldbepalende tijdschrift The Strad. Cello Octet Amsterdam staat voor nieuwe muziek en werkt met de meest markante componisten van nu.

Peter Gregson is een veelzijdige componist en cellist. Door The New Yorker wordt hij geroemd om zijn werk op het voorfront van de nieuwe muziek scene. Tezamen met Nora Fischer en het Cello Octet Amsterdam belooft het een mooie avond te worden.

Locatie
Atlantisplein 1,
1093 NE Amsterdam
Kosten toelichting
€19,00
Illustration
 
Deel dit: