Activiteit

Q-Cinema: Paris, Texas

donderdag 7 december 2017   |   20:00 - 23:00 uur   |  

Bij Q-Cinema worden films vertoond op groot scherm waarin een uitzonderlijke rol is neergelegd voor muziek. Regisseur Dennis Alink maakt een selectie van enkele van zijn favoriete films en voorziet deze voor aanvang van een introductie.


Vanwege het recente overlijden van Harry Dean Stanton. 'Paris Texas' is een road movie over een man die midden in de woestijn ontwaakt zonder besef van zijn identiteit. Hij gaat op zoek naar zijn verleden en merkt dat er veel is wat hij liever als vergeten beschouwd. De film is onderdeel van de hoogtijdagen van regisseur Wim Wenders die met deze film de Gouden Palm won op het festival van Cannes. De Nederlandse cameraman Robby Müller voorziet Wenders poëtische benadering van een rauw realistisch tintje en creëert een uniek beeld van Amerika in de jaren '80. Het geheel wordt afgemaakt door Ry Cooder die met zijn gitaar de prairie vlaktes voorziet van een memorabele soundtrack.
Regisseur: Wim Wenders

Bij bezoek van de eerste editie van Q-Cinema krijg je een gratis lidmaatschap voor alle Q-Cinema avonden in het komende jaar!

kosten: gratis
datum: do 7 december 2017