Activiteit

Lezing en debat: TRUMP VERSUS KIM YONG UN

woensdag 18 oktober 2017 , 20:00 - 23:00 uur

Achtergronden van een bizar conflict

Het huidige conflict tussen Noord Korea en de Verenigde Staten dreigt spanningen te veroorzaken in de hele regio. De dreiging met oorlog heeft alle landen op scherp gesteld. De wortels van het conflict zijn voor de meeste mensen niet erg duidelijk. Het beeld dat wordt geschapen over de rol van Noord Korea is wellicht wat al te simpel. Mariska Stevens en Jan van der Putten, beiden zeer ervaren onderzoekers en schrijvers, vergelijken verschillende soms tegengestelde invalshoeken. Zij geven gezamenlijk een lezing en debatteren na afloop over de geschiedenis en de huidige stand van zaken waarna de zaal wordt uitgenodigd deel te nemen aan de discussie. De lezing doorbreekt vooroordelen en stereotypen middels informatie voor het brede publiek. Ze is gericht op debat over spannende stellingen en levendige presentaties. De stellingen van het debat zullen op de bijeenkomst worden aangegeven.

Sprekers, presentaties met illustraties en discussie met publiek.

Mariska Stevens: Crossroad Culture (cultureel antropoloog/ auteur/ maatschappij critica: laatste boek: ‘A Sense of Culture’ )

en

Jan van der Putten; Eyes on China (auteur/ kritisch journalist/ columnist o.a. Groene Amsterdammer, publicist verschillende boeken: laatste boek: ’Botsende supermachten’)

eservering via Jungle Amsterdam: reserveren@jungle.amsterdam

Kosten toelichting
De toegang is 15 euro
Doelgroep
Alle volwassenen
Illustration
 
Deel dit: