activiteit

On the banks of the Tigris

woensdag 21 juni 2017   |   20:00 - 22:00 uur   |   Jungle Amsterdam, Tweede van...

CINEBLEND FESTIVAL is de nieuwe naam van het Beeld voor Beeld festival, het jaarlijkse documentaire filmfestival over culturele diversiteit dat dit jaar z’n 27e editie beleeft. Het is een ontmoetingsplaats voor filmmakers en publiek met verschillende culturele achtergronden. Tijdens het Amsterdam Roots Festival vertoont Cineblend in Jungle Amsterdam de nieuwste documentaires over muziek en circus, waaronder een aantal Nederlandse premières. Na afloop van de vertoningen zijn er nagesprekken met de makers en de direct betrokkenen en tevens live-optredens.

FILM: ON THE BANKS OF THE TIGRIS -  THE HIDDEN STORY OF IRAQI MUSIC

Nederlandse première

Deze muzikale odyssee vertelt het onbekende en bijna uitgewiste verhaal van de Iraakse Maqam muziek. Na ontsnapt te zijn aan het regime van Saddam Hoessein, gaat Majid Shokor op zoek naar de wortels van de muziek die hij zo graag beluisterde in de levendige straten en drukke koffiehuizen van Bagdad. Met muziek van onder andere: Ahmed Mukhtar, Yair Dalal, Farida and the Iraqi Maqam Ensemble.

Marsha Emerman/2015/79 minuten/ Engels en Arabisch gesproken, Engels ondertiteld

OP VERTOON VAN HET ARTIKEL UIT DE ECHO VAN WOENSDAG 21 JUNI IS DE TOEGANG SLECHTS 2,50 EURO!!

kosten toelichting:  https://shop.ikbenaanwezig.nl/kiosk/amsterdam-roots-festival, kaatjes 7,50, verkoop via Roots Festival
doelgroep:  Alle volwassenen
gestart op: wo 21 juni 2017
locatie: Jungle Amsterdam, Tweede van Swindenstraat 26
Nog geen reacties