activiteit

Café Rosa

elke woensdag, donderdag, vrijdag   |   16:00 - 19:00 uur   |   Jungle Amsterdam, Tweede van...

“De meest revolutionaire daad die je kunt begaan, is om hardop te verklaren wat er gaande is”

 

“Vrijheid is vrijheid voor andersdenkenden”

 

“Wie niet beweegt, bemerkt zijn ketens niet”

 

De naam ‘Café Rosa’ is een hommage aan Rosa Luxemburg, een sterke vrouw, die haar hoofd, haar hart, haar passie en uiteindelijk ook haar leven gaf in de strijd tegen onrechtvaardigheid. In haar strijd voor het recht van de zwaksten in de samenleving schuwde zij de confrontatie met de gevestigde orde niet, haar uitspraken en geschriften zorgden er dan ook meermaals voor dat zij in de gevangenis belandde.

 

In een tijd waarin begrippen als gelijkheid, rechtvaardigheid, vrijheid van meningsuiting en tolerantie aan de orde van de dag zijn, blijken haar citaten vaak weer bijster actueel.

 

Café Rosa is een ontmoetingsplaats voor iedereen die streeft naar een rechtvaardige, tolerante, duurzame, vreedzame en leefbare wereld. In Café Rosa ben je altijd welkom. Je kunt een boek lezen, muziek luisteren, een spelletje spelen, een filmpje kijken, een gesprek voeren, een plan uitleggen, een presentatie houden, of gewoon een drankje drinken en uitrusten van de beslommeringen van de dag. Niets hoeft, alles kan. Regelmatig nodigen we artiesten, kunstenaars, of wetenschappers uit die iets interessants te melden hebben. Heb je zelf een leuk idee, wil je iets laten zien, of een filmpje met ons delen, dan mag dat natuurlijk ook.

 

Café Rosa, start op 12 april elke woensdag, donderdag en vrijdag vanaf 16.00 uur tot in elk geval 19.00 uur. De toegang is gratis en de drank is niet duur.

Dus werp om 16.00 uur je ketens van werk en studie af en kom naar Café Rosa.

kosten: gratis
doelgroep:  Alle volwassenen
datum: wo 19 juli 2017
gestart op: wo 12 april 2017
beëindigd op: di 1 augustus 2017
locatie: Jungle Amsterdam, Tweede van Swindenstraat 26