Activiteit

Jungle Café over Biodiversiteit

woensdag 28 juni 2017 , 20:00 - 22:00 uur

Op woensdag 28 juni is er weer een aflevering van het Jungle Café, deze keer over het thema biodiversiteit. Een van de gasten is Rens van der Linden, die zichzelf de ‘biodivers-schakelaar’ noemt (www.simpel-plus.nl). Rens zet zich in voor de realisatie van Amsterdam Oost als groenste en duurzaamste wereldwijk.

Biodiversiteit staat voor de mate van verscheidenheid aan flora en fauna in een gebied. De verschillende soorten op aarde houden de natuur in balans. Veel verschillende soorten en typen groen in de stad, zorgen voor een hoge biodiversiteit. Hoe gevarieerder het aanbod aan groen, des te meer leven het aan zal trekken.

Veel bestuivende insecten en een gevarieerd aanbod aan groen scheppen op hun beurt weer een voedselbron voor vogels en andere dieren. Bestuivers (en bestuiving) vormen dus een belangrijke schakel in ecosystemen en zijn daarmee essentieel voor de biodiversiteit.

In Amsterdam komt de biodiversiteit nogal eens in de knel, de toegenomen verstening van de grond en het stelselmatig vernietigen van ‘onkruid’, zorgen ervoor dat de diversiteit van insecten en planten in de stad afneemt. Uiteindelijk heeft dit ook verstrekkende gevolgen voor de mens, minder insecten betekent minder bestuiving van bloemen en planten en uiteindelijk dus ook minder voedsel voor de mens.

Ook in Amsterdam Oost zijn echter veel mogelijkheden om de biodiversiteit te versterken, een rommelhoekje als schuilplaats voor kleine zoogdieren, het creëren van nestgelegenheid voor vogels, het planten van bloemen en planten voor insecten en vlinders. Veel bewoners proberen op kleine schaal een steentje bij te dragen. Tijdens het Jungle Café willen we onderzoeken hoe wij al deze biodiversiteitsideeën en initiatieven kunnen bundelen.

Kom en praat mee over dit onderwerp in Jungle Amsterdam, deel je ervaringen en kennis met anderen, zodat we samen Amsterdam Oost tot groenste en duurzaamste wijk van Amsterdam maken.

Locatie
Jungle Amsterdam, Tweede van Swindenstraat 26
Kosten
Gratis
Doelgroep
Alle volwassenen
Illustration
 
Deel dit: